Ολοκλήρωση σχολής διαιτησίας και πιστοποίησης επιδιαιτητών

Μαϊος 16, 2022 554

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν η σχολή Διαιτησίας Εθνικού Επιπέδου και το σεμινάριο πιστοποίησης επιδιαιτητών από το Σάββατο 7 έως και την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 που διοργανώθηκαν, από την Ζ ΄Ένωση σε συνεργασία με την ΕΦΟΑ υπό την αιγίδα της ITF στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου LYTTOS BEACH στην Ανάληψη Χερσονήσου.

Οι συμμετέχοντες και στις δύο σχολές παρέλαβαν 2 βιβλιαράκια με τους κανονισμούς ενώ η ΕΦΟΑ μέσω του Αντιπροέδρου της και Πρόεδρου της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Δημήτρη Καραραγιαννίδη, χορήγησε το επίσημο μπλουζάκι και καπέλο της.    

Η σχολή διαιτησίας διεξήχθη το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου με την συμμετοχή 23 ατόμων από όλη την Κρήτη με εισηγητές  τον Γιάννη Βουράκη (ITF Bronze Badge Chair Umpire & White Badge Referee) και τη Δώρα Πατσουράκου (White Badge Chair Umpire  Referee). Οι εισηγητές δίδαξαν θεωρητικά τους κανόνες διεξαγωγής των αγώνων τένις ενώ πρακτικά έδωσαν την απαραίτητη καθοδήγηση,  στους εκπαιδευόμενους, που βοήθησε ώστε  μέσα στο γήπεδο να εφαρμόσουν τις τεχνικές των Κριτών Γραμμών και των Διαιτητών καρέκλας. 

Το σεμινάριο πιστοποίησης επιδιαιτητών διεξήχθη την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 με την συμμετοχή 16 ατόμων με εισηγητές τον κ. Βουράκη Γιάννη  (Bronze Badge Chair Umpire & White Badge Referee) και τον κ. Κουτσάφτη Κωνσταντίνο (υπεύθυνος Τμήματος Μηχανογράφησης ΕΦΟΑ).  Στο σεμινάριο διδάχτηκαν τα βασικά καθήκοντα και εργασίες του Επιδιαιτητή καθώς και η χρήση των ηλεκτρονικών προγραμμάτων της ΕΦΟΑ.

Η Ζ Ένωση θεωρεί απαραίτητη την επιμόρφωση και την ανάδειξη νέων διαιτητών και επιδιαιτητών που συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος και για το λόγο αυτό συγχαίρει και ευχαριστεί την ΕΦΟΑ η οποία μέσω του Αντιπροέδρου της και Πρόεδρου της Επιτροπής Διατησίας κ. Δημήτρη Καραγιαννίδη υλοποιούν και στηρίζουν τα παραπάνω προγράμματα επιμόρφωσης σε όλη την Ελλάδα.

Θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες, στους εισηγητές για την άψογη παρουσίαση των θεμάτων και στις αθλήτριες Δήμητρα Παύλου και Λύδα Μπεσπαλτά  που δέχτηκαν να παίξουν μεταξύ τους αγώνα ώστε να γίνει η πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων της σχολής.

Επίσης ευχαριστούμε το ξενοδοχείο LYTTOS BEACH για την παραχώρηση της αίθουσας του σεμιναρίου και όλο το προσωπικό που μας εξυπηρέτησε και βοήθησε στην κάλυψη των αναγκών για την διεξαγωγή των σεμιναρίων.